csütörtök, augusztus 2

Gyümölcsszezon

A költözés miatt még mindig tart a felfordulás, emiatt aztán nem főzök, de többnyire egyszerűen el is felejtek enni, mert ha van 1 percem, akkor pakolni kell, takarítani kell, és hát munka is van rendesen. Szóval kb. 1 hete nem eszem rendesen. Nem csoda tehát, hogy este 9-10 táján menetrendszerint jön rám az éhség, ráadásul abszolút nem jellemző módon édességre vágyom. Szerencsére annyiféle gyümölcs van a piacon, hogy nincs nehéz dolgom összedobni valami finomat, ami természetesen szigorúan Update 1-es, max 2-es, akkor is csak a benne lévő gyümölcs természete, esetleg a tetejére szórt minimális és cukormentes tejszínhab miatt (ööö, most, hogy jobban belegondolok, a belekevert tejszín miatt is...izé).
Íme a jelenleg abszolút favorit: a kb. 10 perc alatt kész ribizlis joghurtdesszert (dobozolás miatt félhullán mondjuk 11,5 perc).
Hozzávalók:
- natúr joghurt
- édesítőpor
- instant zselatin
- opcionális: viszonylag sovány (még így is kb.30% zsírtartalom, sajnos), de feltétlenül cukrozatlan tejszín (lehet főzőtejszín is)
- ribizli (vagy gyakorlatilag bármilyen piros gyümölcs)

Gondolnád-e vagy sem, az elkészítés a következő: joghurtot (hidegen) simára kevered az édesítőporral és az instant zselatinnal - ennek a zacskójára rá van írva, hogy mekkora adag folyékony összetevőhöz mennyi kell. Ha krémesebben szeretnéd, akkor ezek után összekevered még a (felveretlen) tejszínnel is, ekkor hízlalóbb lesz, kettes alá.
Ez idáig kb. 2,5 perc. A munka nagyobbik része az, hogy a ribizlit meg kell mosni, és szemekre szedni.
E voilá, a vége csak annyi, hogy abba a tálba, amelyben tálalni is fogod, elkezded rétegezni a ribizlit és a (tejszínes vagy sima) joghurtot. Mélyhűtőbe bevág 5-10percre (ennél többtől már tönkremegy) és kész. Tetejére menta díszítésnek.

A másik képen rumos sárgadinnye sorbet van. Finom lett, de nem elég jó az állaga, ezen még finomítanom kell, majd visszatérünk rá.

Nincsenek megjegyzések: