
A torkosság bűnébe esettekről elnevezett étteremben stílusos lenne Dante ezerszer elcsépelt sorát is a bejárat fölé írni: "Lasciate ogni speranza voi ch'entrate". Pedig jól indult. Egyrészt egy alkalmi olasz ismerős ajánlotta a helyet, gondoltuk, ez már jó belépő, másrészt az étlap dicséretesen túlmutat a "tészta húsos mártással" avagy "spaghetti bolognese" vonalon. Határozott elégedettséget éreztem, mikor megláttam az étlapon az itthon gyakorlatilag ismeretlen trenettét (ahó, La Spezia) és egyéb teljesen autentikus olasz fogásokat. Előételnek Antipasto misto di salumi e sott’olio-t kértünk. Hm. A felvágott nagyjából rendben volt, már annyiból, hogy legalább olasz volt, de kb. az itthon elérhető legvacakabb minőség, semmiképpen nem külön az étterem számára hozatott finomság. Let's say OK. Node az olajos zöldségek...konzerv articsóka, 1 ványatag aszalt paradicsom, 2 szem olajbogyó, mindez többnapos kenyérrel tálalva. Ezt kérésünkre kicserélték, némi fintorgás keretében.
Tészták: Trenette al Pesto con Fagiolini e Patate és Tagliatelle con Speck e Funghi Porcini. Az első rendben volt, de az efelett érzett örömünket erősen beárnyékolta az, hogy a másik viszont csikorgott a homoktól, ami konyhaművészetileg máshoz szokott férjem kedvét kissé elvette a további kulináris örömöktől. Desszert és kávé tehát kimaradt. A pincérünk nagylelkű hangulatban lehetett, mert bizalmaskodva megjegyezte, hogy az általunk nagyrészt érintetlenül visszaküldött, homokkal nehezített fogásért nem számol fel árat. Bocsánatkérésre vagy ilyesmire azért nem futotta.
Összegzés: a tulaj vagy legyen ott éjjel-nappal, vagy ösztönözze jobban a személyzetet, mert ezt a helyet a nemtörődömség fogja megölni. A tudás, az alapanyagok nagyjából meglennének, sokkal több odafigyelés viszont nagyon hiányzik.
(folyt köv. a "Da Pippo" és a "Vialuna" fedőnevű azonnali bezárásra ítélendő helyekkel).
Tészták: Trenette al Pesto con Fagiolini e Patate és Tagliatelle con Speck e Funghi Porcini. Az első rendben volt, de az efelett érzett örömünket erősen beárnyékolta az, hogy a másik viszont csikorgott a homoktól, ami konyhaművészetileg máshoz szokott férjem kedvét kissé elvette a további kulináris örömöktől. Desszert és kávé tehát kimaradt. A pincérünk nagylelkű hangulatban lehetett, mert bizalmaskodva megjegyezte, hogy az általunk nagyrészt érintetlenül visszaküldött, homokkal nehezített fogásért nem számol fel árat. Bocsánatkérésre vagy ilyesmire azért nem futotta.
Összegzés: a tulaj vagy legyen ott éjjel-nappal, vagy ösztönözze jobban a személyzetet, mert ezt a helyet a nemtörődömség fogja megölni. A tudás, az alapanyagok nagyjából meglennének, sokkal több odafigyelés viszont nagyon hiányzik.
(folyt köv. a "Da Pippo" és a "Vialuna" fedőnevű azonnali bezárásra ítélendő helyekkel).
.
1 megjegyzés:
Kérjük a többit is!
BTW hétvége millenáris? budai gourmet?
Megjegyzés küldése