hétfő, november 26

Leszavazták a női kvótát

Nesze neked társadalmi fejlődés, esélyegyenlőség meg hasonló szitokszavak...Volt rá némi esély, hogy nem így lesz, de végülis tényleg gáz lett volna, ha nem az bizonyosodik be ismételten, hogy elmaradott, provinciális banda vagyunk mik, mármint hogy magyarok, na. A Parlament leszavazta a "női kvóta" néven futó indítványt, amely azt célozta volna, hogy a pártlistákon minden második helyet nő töltsön be, azon társadalmi tény leképezéseként, hogy Magyarországon a lakosságnak több mint fele, a diplomásoknak pedig több mint 54 százaléka nő (nem, nem tanár- és óvónénik, hanem pl. közgazdászok és jogászok, akik között ez az arány 60 százalék). Az országgyűlési képviselőknek viszont csupán 10 százaléka nő, és nagyon úgy nézki, hogy ez így is marad, hála nektek, kedves elmaradott képviselőink...de remélem, azért örültök, hogy sikerült ebben is alulmúlni még Romániát és Bulgáriát is...JESSSZ! Remélem, örül John Emese is.
Persze erre számítani lehetett (volna), csak azt nem értem, ha előzetesen a Fidesz és az MSZP is támogatásáról biztosította a javaslatot, akkor hogy lehet, hogy a szavazás a következőképpen alakult: 132 IGEN, 97 NEM és 118 tartózkodás. Ez a 97+118 legalább állna ki nyíltan, mint a szadi nagy része, nem így sunnyogva, hogy jójó persze, legyetek ti is képviselve megfelelően, nőcikék, támogatom, hogyne, de aztán mikor színt kell vallani, akkor ja bocs, menjetek inkább mosogatni, csajok, mi?!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem az a kedvencem, hogy mindkét javaslat (pártlista 50% és kormány 30%) esetében a kormány képviselője Szili Katalin megszólítására kijelentette, h a kormány támogatja a javaslatot, ehhez képest a kormánybeli min. 30%-os kvótát több kormánytag (pl. Lamperth M., Hiller I, Veres J.) nem szavazta meg... Amúgy meg érdemes mindenkinek nézegetnie a parlament honlapján, ugyanis azt nem sikerülkt elérni, h név szerinti zsavazás legyen (vagyis mindenkinek ki kelljen állnia a véleményével), de az elektronikus nyomógombok miatt minden esetben nyilván van tartva, ki hogy szavazott. Lehet írni panaszos levelet a képviselőnknek, ha nemmel szavazott vagy tartózkodott (az enyém igennel).

Névtelen írta...

Ja, itt lehet nézegetni:
http://href.hu/x/41fw
és
http://href.hu/x/41fu

Névtelen írta...

Ja, és egyébként végül EGYEDÜL az SZDSZ támogatta a javaslatot (1 ellenszavazattal).

Névtelen írta...

"A demokrácia lényege az, hogy a versenyzők együtt induljanak. Az egyenlősdié pedig az, hogy együtt is végezzenek." (Trunkó Barnabás?)