kedd, június 10

Arról, hogy miért nem bírom az azzurrikat


Gondolom, mégiscsak meg kell magyaráznom, hogy lehet az, hogy megveszekedett romanista (kevésbé jártasak kedvéért: az AS Roma futballklub drukkere) létemre kifejezetten és nagyon gonosz módon, szinte az ellenféltől függetlenül az olaszok ellen drukkolok. Bár, ha jobban belegondolok, kis hazánkban a protestszavazás nem hagyomány nélküli fogalom...:-)
Abból, amit az olasz válogatott előad, arra kell gondolnom, hogy egy átlagos edzőnap kb. így néz ki:
Délelőtt - erőnléti edzés
Laza kocogás majd intenzív fetrengés szívszorító orvoshívó karlengetéssel
Délután - technikai edzés
a) "hogyan dobjuk fel magunkat" gyakorlása párokban
b) kamu tizenegyes kiharcolása
c) arcjáték fejlesztése pantomimszínész segítségével
d) különedzés Gattuso-nak (akit egyébként tényleg imádok): vérbenforgó szem és apagyilkos tekintet gyakorlása
Edzőterem:
a) arc- és szájizmok átmozgatása az állandó reklamálás érdekében
b) különedzés Materazzinak: nekifutásból lefejelni az ajtót: 3x15 db, utána talpalásos feladatok
Hát ezért...

Cáfoljon meg, aki tud... A VB-n a leggyengébb csoportba kerülve, egy emlékezetes kamutizenegyessel továbbjutva, egy szánalmas meccsen épphogy megverve egy gyenge és meg merem kockáztatni, nem kellően motivált (vagy nagyon fáradt) francia csapatot lettek világbajnokok. Azóta pedig a hazai bajnokságban egy olyan csapat dominál, amelyben egy, azaz 1 db olasz ember játszik. Hm...
Szóval tegnap örültem...de azért nem lennék meglepve, ha végül kiszínészkednének maguknak egy döntőt. Nem mellékesen, ez a mostani csapat jó eséllyel pályázhatna a minden idők legcsúnyább olasz válogatottja címre (és ott Andrea Pirlo lenne a csk., az biztos).
.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

eztet nemgazán lehet érteni. 1felől olasz klubcsapatod van, amiben olaszok játszanak, legalább hárman ott vannak a válogatottban, azért baj, h az inter így is beelőz a bajnokságban?

színészkednek, igen, de ha emellett futballoznak is? (most nemigen, de ez mellékes)

mert azt azért nem kimondott olaszfanként is el kell ismernem, h 2006-ban volt három világklasszisuk, fc, ap, gb, másnak meg közel sem volt három ilyen formában levő fotballistája

céronaldó is nagy színész, ki szereti ezért? és ki nem tudja, h ő világ legjobb focistája momentán?

Névtelen írta...

azt teljesen elfelejtettem, h a serie a en bloc ramaty, included in roma, meg h az válogatott edzőfüggetlen defenzivitását nézni rossz. de miért ne ezeket írod?

és nézel spanyol vagy angol focit? ottan játszanak ui. a hollandok

Unknown írta...

No kérlek:
1) A Roma és a válogatott játékát, játékstílusát nem lehet egy napon említeni. (Tavaly pl. egy Roma játékos lett EURÓPA legjobb csatára - a VB győztes válogatottban egy játékos sem rúgott 2nél több gólt)
2) te is írod, hogy most nem is fociznak - akkor mi is a kérdés? (amúgy nem csak most nem, szinte soha nem)
3) ez a rettenetesen jó formában lévő 3 ember és szuper csapatuk összesen 5 gólt bírt lőni a Ghana, Csehország, USA összetételű csoportban, és egy kamutizivel jutott tovább a 94. percben Auszrália (!) ellen (1:0). Ja, talán azért, mert a 3 ember közül 1kapus, 1 védő és 1 védekező-irányító középpályás. Hehe.
4) Vitatható. Eleve nem hiszem, hogy lenne egyetlen "legjobb".
5) apropó hollandok: alig várom, hogy megint összekerüljenek Portugáliával: nem elég, hogy a VB-n is ők verték ki őket, a legutóbbi EB-n Maniche-tól kapott góljukra ma is nagy szeretettel emlékezem.

Névtelen írta...

1., mindamellett a roma a saját bajnokságát se volt képes megnyerni
2., ettől még simán nyerhetnek. ált a szép focit játszó 1-1 meccset nyer, a hatékonyat meg a tornát - ez lehet a hollandok problémája is (meg a spanyoloké vagy oroszoké)
3., jahh, hát a hértő számára nem kizárólag az előrejáték hektikus villanásai jelentik az örömet, hn az edzőfenomén gondolkodásának átlátása, v 1-1 részfeladat ellátásának tőkélyre vitele. utóbbira példaként lásd fb¢erhalf-poszt viszonyát 2006-ból (június persze, nem az egész év)
4., céronaldo tavaszi formája alapján azért ez eddig nem sokak által volt vitatott
5., nem tudtak volna ökerülni, csak a döntőben, de - ugye - már az se lehet